E-learning staat voor online leren. Voorafgaand aan iedere training bestudeer je in een e-learning module de onderliggende theorie, video's, animaties, testjes, aanpakken, tips en trucks. Ook voer je -ter voorbereiding op een training- al opdrachten uit in je werk. Die vind je ook in de e-learning module. Het bestuderen van theorie en het werken aan opdrachten kan via het internet thuis, onderweg of op het bedrijf waar je werkt. Je kunt dus voor een groot deel zelf bepalen wanneer je tijd besteedt aan de voorbereiding van de trainingsbijeenkomsten. Tijdens de fysieke training bespreek je je eerste ervaringen bij het uitvoeren van de opdrachten en versterk je je vaardigheden.
De trainingen zijn intensief -pittig zo je wilt- omdat we ook echt rendementsverbetering in het werk nastreven. Maar de naam PiTtiG komt ergens anders vandaan. Van origine heette PiTtiG de Praktijkacademie Technische Groothandel, afgekort PTG. Als je ‘door je wimpers’ naar de afkorting PTG kijkt, zie je eigenlijk vanzelf PiTtiG staan. En de naam PiTtiG misstaat eigenlijk niet want jezelf ontwikkelen kost tijd. Als je een wedstrijd wilt winnen, zul je ervoor moeten trainen, dat komt niet vanzelf.
Wat PiTtiG écht anders dan anderen maakt, is dat alle opleidingen en trainingen vóór de technische groothandelsbranche zijn ontwikkeld dóór technische groothandels. Daardoor zijn de opleidingen en trainingen:
Alleen als een bedrijf verplicht onder de werkingssfeer valt van de CAO Technische Groothandel en daardoor jaarlijks de FKB-premie betaalt, kan zij aanspraak maken op de activiteiten van de Praktijkacademie Technische Groothandel PiTtiG.
Het Fonds Kollektieve Belangen voor de Technische Groothandel (FKB) is een stichting die is opgericht door sociale partners in de Technische Groothandel. Sociale partners in de Technische Groothandel vinden het belangrijk dat er structureel projecten, initiatieven en andere zaken plaatsvinden. Daartoe hebben zij het FKB opgericht. Het FKB is een fonds waaraan alle ondernemingen elk jaar een FKB-premie voor betalen en met die gelden worden projecten bekostigd, waaronder de Praktijkacademie Technische Groothandel PiTtiG.
De ontwikkeling van de academie is gefinancierd door het Fonds Kollektieve Belangen voor de Technische Groothandel. Daardoor ligt het nu binnen handbereik van alle technische groothandels om een 100% op hun praktijk aansluitend programma samen te stellen uit de verschillende trainingen en opleidingen die binnen de Praktijkacademie Technische Groothandel PiTtiG zijn ontwikkeld. De uitvoering van de trainingen en opleidingen betaalt de werkgever.
Je kunt voor meer informatie over trainingen en opleidingen direct contact opnemen met:
Rogier Vos - rogier@praktijkacademipittig.nl - 06-27 359 768
De Praktijkacademie Technische Groothandel PiTtiG werkt op dit moment samen met o.a. Kenneth Smit training, SCEX, ROC de Leijgraaf voor de mbo opleidingen Junior Accountmanager, Commercieel Medewerker, Logistiek medewerker en Logistiek Teamleider en Hogeschool Avans+ voor de post-hbo opleiding Nationaal Accountmanager Technische Groothandel.
Alle ‘losse’ trainingen worden in-company aangeboden. Op basis van de wens van het bedrijf, bekijken we hoeveel dagdelen training gewenst zijn voor het implementeren van een bepaald onderwerp.
Alle trainingen en opleidingen van de Praktijkacademie Technische Groothandel PiTtiG worden uitgevoerd op de locaties van de groothandels zelf. Proeven, ruiken en voelen van de groothandel dus en die sfeer krijg je niet in een zaaltje in een congrescentrum. Een in-company groep heeft dus op het eigen bedrijf training. Wanneer het om een open inschrijving gaat (PiTtiG mbo en post-hbo opleidingen), dan rouleren de deelnemers over de locaties van de verschillende groothandels in de groep.
Op de PiTtiG mbo opleidingen Junior Accountmanager, Commercieel Medewerker, Logistiek medewerker en Logistiek Teamleider kan de werkgever eventueel aanspraak maken op de Subsidie Praktijkleren indien de werkgever voldoet aan de eisen die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland daaraan stelt. Kijk voor actuele regelgeving en hoogte van het subsidiebedrag omtrent de Subsidie Praktijkleren op https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidieregeling-praktijkleren.
Voor het kunnen inschrijven van een deelnemer op een PiTtiG mbo opleiding, dient de deelnemer natuurlijk als eerste toelaatbaar te zijn op basis van werkervaring en/of vooropleiding. Daarnaast dient de deelnemer tenminste een arbeidsovereenkomst te hebben van 24 uur per week gedurende de looptijd van de opleiding en dient het bedrijf een erkend SBB-leerbedrijf te zijn voor die specifieke opleiding. Kijk daarvoor op https://www.s-bb.nl/bedrijven/erkenning.
Vul het onderstaande formulier in om contact met ons op te nemen. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!