Blended learning: wat is dat?

Stel je eens voor: je bent op zoek naar een nieuwe training voor je medewerkers. Een volledig klassikale training zie je eigenlijk niet voor je. Je hebt immers altijd mensen die de basis sneller oppikken of juist iets langer nodig hebben dan de rest van de klas. Dat is voor het geheel, maar ook voor het individu zonde van de tijd. Er worden mensen opgehouden, iemand verveelt zich of degene die iets langer nodig heeft kan het tempo van de klas uiteindelijk niet bijbenen en leert daardoor minder. Maar ja, uiteindelijk zit er ook een kracht in klassikaal leren. Op die manier leren de deelnemers aan een training van en met elkaar. Wat is nou wijsheid? Het mooie is dat je niet hoeft te kiezen. Het hoeft niet het een of het ander te zijn. Door te kiezen voor blended learning kan het en-en zijn. Maar blended learning: wat is dat?

 

Blended learning: wat is het?

Blended learning is het beste van twee werelden. Een mix van het comfort en gemak van online leren, samen met het menselijke en sociale aspect van traditioneel leren. Zo heb je niet alleen de voordelen van een e-learning, maar je ook die van klassikaal leren. De deelnemers aan een training volgen eerst individueel en op hun eigen tempo het e-learning gedeelte. Als dat achter de rug is, komen ze bij elkaar om fysiek het tweede deel van de training te volgen.

 

De voordelen van blended learning

Blended learning helpt je medewerkers om beter te leren en meer te leren, met minder stress. Je vergroot zo de effectiviteit van je blended learning programma door de mix van online en offline type leer-interventies. Daarmee sluit je beter aan op de verschillende leerstijlen van je medewerkers.

Niet iedereen leert namelijk even snel en met blended learning maak je gebruik van het zogeheten flipping the classroom om het verschil tussen je medewerkers te verkleinen. Doordat zij het e-learning onderdeel van de blended training op hun eigen tempo kunnen volgen, beklijft de nieuw opgedane kennis veel beter dan wanneer ze worden gedwongen mee te gaan in het tempo van anderen. Als ze vervolgens het klassikale gedeelte van de training volgen, zijn ze allemaal voldoende onderlegd om over te gaan op het bespreken van casuïstiek. Zo wordt de algehele blended learning ervaring productiever èn effectiever.

Door (een belangrijk deel van) de training online te laten plaatsvinden, vergroot je de flexibiliteit en verminder je de reistijd. Daarmee vergroot je de uitvoerbaarheid in de toch vaak al hoge werkdruk die medewerkers kunnen ervaren, en verlaag je de verletkosten.

Blended learning is daarom een populaire benadering geworden in leren in het bedrijfsleven. Het combineert het beste van online en offline leermethoden om een effectieve en gepersonaliseerde leerervaring te bieden.

 

Aan de slag!

Wil je ook de voordelen van blended learning ervaren bij het ontwikkelen van jouw medewerkers? Kijk hier voor de diverse trainingen die ze via deze onderwijsvorm kunnen volgen.